top of page
Blog: Blog2
Search
  • Writer's picturePlavi tim

Ima 105 godina i još uvek okreće pedale!

Updated: Sep 23, 2018


Noge me uopšte ne bole. Ruke da, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio pre nekoliko godina. Ovde nisam došao da postanem šampion, ovde sam da dokažem da i u 105. godini čovek može da vozi bicikl. Rekao je Robert Maršan, oborivši mnoge rekorde i mnoge ljude sa nogu.

Ovaj dekica je pravi mladić u duši i pravi dokaz da su godine samo broj. Robert Maršan, Francuz koji je zagazio u drugi vek svog života, sa svojih 105 godina uradio je nešto potpuno zadivljujuće: uspeo je da sat vremena vozi bicikl po kružnoj pisti i postavi novi svetski rekord u konkurenciji stogodišnjaka.

Maršan je uspeo da za sat vremena pređe 22.5 kilometra (najbolji rezultat ikada 54.5 u vlaništvu je Britanca Bredlija Viginsa) što je distanca koja bi bila “nemoguća misija” i za daleko mlađe rekreativce.

Ukratko, junak ove priče, rođen je 26. novembra 1911. godine. Preživeo je oba svetska rada, a za vreme Drugog svetskog rata bio je zarobljenik, radio je kao vozač u Venecueli i kao drvoseča u Kanadi.


26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page